Academische zitting

Foto © Bart Dewaele

Op 14 maart 2014 gaven we met een academische zitting in de Pacificatiezaal van het Gentse stadhuis het startschot voor Gantoise 150, de viering van 150 jaar multisportvereniging KAA Gent. Met een bonte mengeling van alle partners, sportmensen, politici ... werd het een warme avond om het feestjaar in te luiden.


Resul Tapmaz, Gents schepen van Sport, verwelkomde alle aanwezigen. Hans Vandeweghe, Gentenaar en voormalig sportjournalist, vertelde vervolgens onder meer over de weg die hij in zijn jeugd met zijn vader aflegde om naar KAA Gent te gaan kijken. Hij prees onze tijdlijn aan als 'een must voor iedereen die meer wil weten over de Gantoise'. Arnold Vanhaecke, coördinator van Gantoise 150, deed tot slot alle activiteiten voor het komende jaar uit de doeken.

Amsab-ISG publiceert in samenwerking met alle partners van het project eind 2014 een boek over de 150-jarige geschiedenis van de Gantoise. Daarop kan je nu al voorintekenen. Zo betaal je maar 20 euro per exemplaar i.p.v. 24,50. Doe je dat voor 1 juni 2014, dan komt ook jouw naam in het boek te staan. Meer info over de voorintekening vind je in deze flyer.

Ook Het Nieuwsblad berichtte over de academische zitting.

(Foto's © Bart Dewaele)

© Amsab-ISG, Bagattenstraat 174, 9000 Gent - 09/2240079 - website: Mario Van Driessche